Möllerin Historia
Taikaa pohjoisesta
Kalanmaksaöljyllä on pitkä historia niin kansan- kuin perinteisessä lääketieteessä Pohjois-Euroopassa. Skotlannissa ja Norjassa vuosisatoja herkkuna pidettyä tuoretta turskanmaksaa kunnioitettiin lääketieteellisissä tarkoituksissa kauan ennen kuin Peter Möller keksi modernin menetelmän sen terveyttä edistävän öljyn uuttamiseksi.
Peter Möller – Mies kultaisen öljyn takana
Peter Möller perusti yrityksensä 1854. Peter Möllerin vahva omistautuminen ja usko historiallisiin terveyshyötyihin, jotka liittyvät runsaan omega-3-rasvahappoa sisältävän kalanmaksaöljyn käyttöön, johti myöhemmin luonnollisen A- ja D-vitamiinipitoisuuden tunnistamiseen.
Menneinä vuosina tuotteita myytiin lähinnä apteekeissa, nykyään myös päivittäistavarakaupoissa. Suomessa Möller Kalanmaksaöljyä on myyty jo vuodesta 1928, ja tällä hetkellä Möller on Suomen suosituin omega-3-brändi. Möller Tupla on ylivoimaisesti käytetyin kalaöljytuote Suomessa, sillä vuosittain suomalaset käyttävät sitä yhteensä huiman 40 miljoonan päiväannoksen verran. Se tekee 8 päiväannosta ihan jokikistä suomalaista kohti.
Aikajana
Timeline
Previous
Next
Olennainen osa norjalaisten ruokavaliota jo 170 vuoden ajan.
Möllerin kalanmaksaöljy on ollut olennainen osa pohjoismaalaisten terveysrutiineja vuodesta 1854 lähtien.
Vuosina 1929-1963 Möllerin kalanmaksaöljy sisällytettiin Norjan hallituksen “The Oslo breakfast” -hankkeeseen varmistaakseen, että kaikki oppilaat saivat terveellisen ja ravitsevan alun päivälleen.
Vaellusturskaa Pohjois-Atlantilta
Möllerin kalanmaksaöljy valmistetaan vaellusturskasta, joka on peräisin Lofotenin ja Vesterålenin vesiltä.
Joka vuosi vaellusturska, paikallisesti tunnettu nimellä “Skrei”, tekee uskomattoman matkan Barentsinmereen päästäkseen kutupaikoilleen Norjan rannikolle. Saavuttaessaan Norjan saariston vesille se on maailman vahvin, kestävin ja laihin turskakanta, mikä antaa sille ainutlaatuisen laadun.
Lofootit – erityinen paikka läpi historian
Aina siitä lähtien, kun ensimmäiset ihmiset saapuivat Lofooteille yli 7 000 vuotta sitten, he ovat pyytäneet vaellusturskaa, joka on ollut suosittua euroopassa ainakin vuodesta 860 lähtien. Ei olekaan ihme, että sen kalastus on ollut niin merkittävä osa tämän alueen historiaa.
Tuoreus ja korkea laatu
Möllerin tuotteissa käytettävät turskat pyydetään perinteisillä kalastusaluksilla. Maksaöljyn valmistus alkaa ensimmäisistä vaiheista jopa 24 tuntia pyynnin jälkeen varmistaakseen korkeimman laadun ja tuoreuden.
Ikoninen vihreä pullo
Möllerin ikoniset vihreät pullo eivät ole muuttuneet juurikaan siitä lähtien, kun yrityksen perustaja Peter Möller oli ainoa henkilö, joka sai täyttää ne, taaten niiden sisällön laadun.
Aloitteestaan Möllerin tuotteita myytiin ainoastaan apteekeissa, mutta nykyään niitä voi ostaa apteekkien lisäksi myös ruokakaupoista, päivittäistavarakaupoista ja verkkokaupoista.
Previous image
Next image